DBS14-Droogbouw

VLOERVERWARMING OP HOUTEN ONDERVLOEREN


DBS14-materiaalBij droogbouwinstallaties worden er over de gehele ondervloer geprofileerde EPS-isolatieplaten met een hoogte van 25 millimeter gelegd. In de uitsparingen van deze platen worden stalen warmte-spreidingslamellen aangebracht en daarna worden hierin vloerverwarmingsbuizen met een diameter van 14 millimeter bevestigd.

Bij droogbouwinstallaties worden er over de gehele ondervloer geprofileerde EPS-isolatieplaten met een hoogte van 25 millimeter gelegd. In de uitsparingen van deze platen worden stalen warmtespreidingslamellen aangebracht en daarna worden hierin vloerverwarmingsbuizen met een diameter van 14 millimeter bevestigd.

Bij deze systemen worden de verwarmingsbuizen in een meanderpatroon gelegd, waarbij de warmte-spreidingsprofielen van het systeem ervoor zullen zorgen dat de vloer gelijkmatig opwarmt. Doordat de buizen vrijwel direct onder de vloerafwerking liggen, zal er een snelle opwarming van de vloer plaatsvinden. 

DEZE METHODE KAN GEBRUIKT WORDEN op DE VOLGENDE ONDERVLOEREN

 

 Houten-ondervloer JA  Tegel-ondervloer JA Cement-vloer JA  Beton-constructievloer JA 
       
Houten ondervloer Bestaande tegels Cement / Anhydriet Beton / Overig

 

VLOERAFWERKING EN BENODIGDE INSTALLATIEHOOGTE

Droogbouwsystemen kunnen geïnstalleerd worden op vrijwel alle soorten ondervloeren, zolang er voldoende hoogte op de constructievloer beschikbaar is voor het systeem en de uiteindelijke vloerafwerking. Afhankelijk van de vloerafwerking waarvoor u kiest, is er bij deze installatiemethode een vrije hoogte van 35 tot 45 millimeter nodig.
 

 vloerafwerking  additioneel na installatie vloerverwarming */** benodigde hoogte 
     
 Laminaat aanbrengen HeatFoil > 35mm
 PVC-stroken  aanbrengen vloerplaten > 40mm
 Parket / Multi-plank  aanbrengen vloerplaten > 45mm
 Linoleum / Marmoleum  aanbrengen vloerplaten > 40mm
     

*) Wanneer de vloerafwerking bestaat uit laminaat, dan is het aan te bevelen om eerst een warmtedoorlatende en geluidsdempende onderfolie over het systeem te leggen. Dit voorkomt contactgeluid tussen de laminaat-vloer en de warmte-spreidingslamellen van het droogbouw-systeem.

**) Bij vloerafwerkingen die volledig op de ondervloer verlijmd worden, dienen er eerst vloerplaten van Jumpax, Knauf of Fermacell op het systeem aangebracht te worden. Het is niet mogelijk om rechtstreeks op het droogsysteem te lijmen.

VOORWAARDEN VOOR droogbouw-installaties

De platen worden geproduceerd uit geëxpandeerd polystyreen met een brandvertragend karakter. Hierdoor hebben deze platen een zeer hoge drukvastheid, zeer positieve eigenschappen op het gebied van isolatie, gezondheid en milieu en een lange levensduur met blijvend hoge isolatiewaarde. Bj de installatie dienst de ondervloer volledig vlak te zijn. Door de hoge isolatiewaarde van de EPS-platen kunnen deze geen oneffenheden in de ondervloer opvangen.