ThinMat-systeem


 

Deze techniek van vloerverwarming leggen, kan gebruikt worden als er reeds een dekvloer aanwezig is of wanneer er bijvoorbeeld een bestaande tegelvloer ligt en er weinig mogelijkheid is om in de hoogte te werken.
Door de zeer geringe opbouwhoogte van slechts 15mm is dit ThinMat-systeem zeer geschikt voor renovaties en verbouwingen, maar deze manier van installeren kan ook verwezenlijkt worden na oplevering van een nieuwbouwwoning. Zelfs vloerverwarming in monumentale panden waarbij geïnstalleerd wordt op verouderde, harde granietvloeren of beton is mogelijk met dit unieke systeem.

VLOERVERWARMING OP BESTAANDE VLOEREN EN TEGELS


Het unieke ThinMat-systeem bestaat uit kunststof tegels die op de bestaande ondervloer worden bevestigd. In deze tegels wordt de vloerverwarmingsbuis met een diameter van 10 millimeter vastgezet. Na de installatie wordt het systeem volledig afgewerkt met een renomortel met een dikte van circa 20 millimeter. 

ThinMat-tegelAls er vloerverwarming wordt geïnstalleerd met behulp van kunststof ThinMat-tegels, liggen de verwarmingsbuizen hart op hart zo’n 10 centimeter van elkaar in een slakkenhuispatroon. Dankzij dit legpatroon komen de aan- en afvoerbuis naast elkaar te liggen, waardoor de warmte evenredig wordt verdeeld en de vloer gelijkmatig zal opwarmen. 

ThinMat-systemen kunnen geïnstalleerd worden op uiteenlopende ‘steenachtige’ ondervloeren, zolang er maar voldoende hoogte op de constructievloer beschikbaar is voor het systeem en de uiteindelijke vloerafwerking. Het ThinMat-systeem kan zelfs toegepast worden in monumentale panden met houten ondervloeren, granietvloeren of betonnen vloeren. 

THINMAT-INSTALLATIE AFBEELDINGEN

 

Systeemhoogte
Minimale installatiehoogte
Systeemafwerking
12 mm
20 mm
Renomortel
   
Toepassingen      
Cement dekvloer
Houten ondervloer
Fermacell vloerelementen
Gespoten PUR-isolatie
EPS-vloerisolatie
Zwaluwstaart-profielen
Betonnen constructievloer
Bestaande tegelvloer
Anhydrite dekvloer
V

 V
V
V

     


 

X
X
X
X
X
       
Sanitaire ruimtes V    
       

Vloerafwerking      
Tegels | Plavuizen
PVC-stroken
Marmoleum
Linoleum
Klik-laminaat
Parket | Hout
Gietvloeren
Tapijt
V
V

V
V
V
V
V
V
     
(i.cm. egaliseren)
(i.cm. egaliseren)
(i.cm. egaliseren)
(i.cm. egaliseren)
(i.cm. egaliseren)
(i.cm. egaliseren)
(i.cm. egaliseren)
       

Keuringen

PE-RT Keuringen

Garantie

  • 5 jaar volledige systeemgarantie
  • 50 jaar garantie op de vloerverwarmingsbuis,
    inclusief 10 jaar verzekerde gevolgschade