• Home
  • »
  • Vloerverwarming in historische panden

Vloerverwarming in historische panden


 

Woont u in een historisch pand, zoals een huis uit de jaren ’30? Deze woningen zijn zeer geliefd, mede door de authentieke karakteristieken als een natuurstenen vloer of een vloer van hout. Prachtig natuurlijk, maar u kunt in een historisch pand ook tegen enkele ongemakken aanlopen. Want hoe verwarmd u de vloer? FloorComfort, specialist in het leveren en installeren van hoogwaardige vloerverwarmingssystemen, vertelt u graag meer!

Vloerverwarming in oudere woningen


Bij historische panden is de vloer veelal van hout of natuursteen, zoals granito, marmer of . De ondervloer is van hout in plaats van beton. Hierdoor is het vaak niet mogelijk om vloerverwarming aan te brengen in een historisch pand. Daarnaast levert de traditionele manier van vloerverwarming aanleggen al gauw een verhoging van de vloer op van minstens 7 centimeter. Er zijn echter enkele uitzonderingen waardoor u tóch vloerverwarming kunt aanbrengen in uw oude woning, bijvoorbeeld met droogbouw vloerverwarming.

Droogbouw vloerverwarmingsinstallatie

Allereerst dient u uw vloer te verwijderen, waardoor de ondervloer bloot komt te liggen. Over deze ondervloer plaatst u uw droogbouw vloerverwarmingsinstallatie. Bij voorkeur maakt u hierbij gebruik van isolatieplaten, zodat de warmte wordt behouden en niet verloren gaat. Na de afwerking van de vloerverwarming kunt u in veel gevallen de originele houten gewoon weer terugplaatsen. Zo blijft de authentieke uitstraling van uw pand behouden. Wilt u uw natuurstenen vloer niet eruit breken? Dan kunt u ook altijd kiezen voor radiatoren of wandverwarming. Wandverwarming bestaat uit een watergedragen of elektrisch verwarmingssysteem dat in de muur wordt verwerkt.

FloorComfort geeft meer informatie

Wilt u meer informatie over vloerverwarming in historische panden? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op met de adviseurs van FloorComfort. Wij hebben jarenlange ervaring in alle mogelijke vloerverwarmingssystemen en vertellen u graag welk systeem in uw situatie uitkomst biedt. Wij leveren deze hoogwaardige systemen en verzorgen bovendien de deskundige installatie hiervan. Interesse? Vraag eenvoudig en snel een kostenopgave bij ons op!

SHOWROOM


Wilt u graag zien wat de mogelijkheden zijn bij FloorComfort? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Wij wegen daar samen met u alle mogelijkheden af. Deskundig en gericht op uw situatie. U kunt vervolgens met vertrouwen uw keuze maken.