Droogbouw

PRIJSAANVRAAG

Bereken eenvoudig uw prijsindicatie

 • Binnen 5 minuten per e-mail    
  U weet binnen een paar klikken wat vloerverwarming u ongeveer gaat kosten
 • Binnen enkele dagen een uitgebreide offerte
  ​​​​​​​
  U ontvangt binnen enkele dagen een offerte per e-mail.
  Mocht u specifieke wensen of vragen hebben, dan nemen wij contact met u op.

Direct aanvragen


 

Bij vloerverwarming op waterbasis worden er verwarmingsbuizen in de vloer verwerkt. Door alle ontwikkelingen die vloerverwarming-systemen de afgelopen jaren hebben doorgemaakt, is het inmiddels mogelijk om in vrijwel ieder huis of bedrijfspand vloerverwarming te installeren. Van nieuwbouw-woningen tot renovatieprojecten en van kantoorgebouwen tot monumentale panden.

Wanneer vloerverwarming geïnstalleerd moet worden in ruimtes met een geringe opbouwhoogte of op plaatsen waar de dragende constructie minder sterk is (zoals bijvoorbeeld bij houten ondervloeren) dan bieden DBS-droogbouwsystemen uitkomst.
Bij deze manier van vloerverwarming installeren, kunnen buizen met behulp van geprofileerde EPS-isolatieplaten en warmte-spreidingsprofielen rechtstreeks op de ondervloer gelegd worden. Deze systeemoplossingen hebben een totale hoogte van 15 mm of 25 mm en in de meeste gevallen kunnen zwevende vloerafwerkingen als klik-laminaat en multiplank met behulp van een geluidsdempende onderfolie direct op deze systemen gelegd worden.

Als er wordt geïnstalleerd op houten ondervloeren en de voorkeur uitgaat naar een stabiele ondervloer om bijvoorbeeld tegels of een gietvloer op aan te brengen, dan kunnen vloerverwarmingsbuizen ingefreesd worden in Fermacell-vloerelementen (deze vloerplaten dienen te worden geleverd en gelegd door derden).
Oók deze manier van vloerverwarming installeren wordt met name gebruikt als er wordt geïnstalleerd op houten ondervloeren of wanneer er geen aanpassingen gedaan kúnnen of mógen worden aan bestaande dekvloeren. Naast vloerafwerking als tegels en gietvloeren kunnen, ná egaliseren, ook marmoleum, linoleum en PVC-stroken op deze vloerelementen aangebracht worden.

DBS14-DROOGBOUW

DBS10-DROOGBOUW

home_icon-boor

OVERIGE INSTALLATIEMETHODES


Naast het installeren van buizen door middel van DBS14- of DBS10-droogbouw is ook het infrezen van Fermacell-vloerelementen mogelijk. Deze manier van installeren is mogelijk op een houten ondervloer, maar ook op bestaande tegelvloeren, beton en graniet.

Daarnaast is het mogelijk om buizen in een bestaande dekvloer van cement of anhydrite te laten frezen.

In situaties waar een nieuwe dekvloer wordt aangebracht, kunnen buizen direct in de nieuw aan te brengen dekvloer verwerkt worden door deze te bevestigen op krimpnetten of op isolatieplaten van 20mm of 30mm dik.


 • NIEUWBOUW
 • RENOVATIE
 • DROOGBOUW
   

Totaaloverzicht bekijken


Systeemhoogte
Minimale installatiehoogte
Systeemafwerking

25 mm
25 mm
Folie / Vloerplaten

Systeemhoogte
Benodigde installatiehoogte
Systeemafwerking

15 mm
15 mm
Folie / Vloerplaten
Krimpnetten-installatie DBS10-installatie  

Binnen 5 minuten een eerste prijsindicatie per e-mail...


Maak gebruik van het onderstaande formulier om binnen 5 minuten een eerste prijsindicatie te ontvangen voor de installatie van vloerverwarming.
Na beoordeling van uw aanvraag ontvangt u binnen enkele dagen een uitgebreide offerte.

Gegevens per bouwlaag
M2
+ extra verdieping (of afwijkende ruimte)
Contactgegevens
Overige gegevens
Bijlages (max 10 MB)
 
Door dit formulier te verzenden, gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens (uitsluitend) gebruiken om u een prijsindicatie en offerte toe te sturen en om eventueel contact met u te kunnen opnemen naar aanleiding van uw aanvraag. Meer informatie kunt u terugvinden in onze privacyverklaring.