Renovatie

PRIJSAanvraag

Bereken eenvoudig uw prijsindicatie

  • Binnen 5 minuten per e-mail
    U weet binnen een paar klikken wat vloerverwarming u ongeveer gaat kosten
  • Binnen enkele dagen een uitgebreide offerte
    U ontvangt binnen enkele dagen een offerte per e-mail. Mocht u specifieke wensen of vragen hebben, dan nemen wij contact met u op.

Direct aanvragen


 

Bij vloerverwarming op waterbasis worden er verwarmingsbuizen in de vloer verwerkt. Door alle ontwikkelingen die vloerverwarming-systemen de afgelopen jaren hebben doorgemaakt, is het inmiddels mogelijk om in vrijwel ieder huis of bedrijfspand vloerverwarming te installeren. Van nieuwbouw-woningen tot renovatieprojecten en van kantoorgebouwen tot monumentale panden.

In de meeste gevallen worden de buizen van het systeem bij renovatie in een bestaande dekvloer geïnstalleerd door sleuven in te frezen waar de vloerverwarmingsbuizen in vastgelegd worden. Mocht het niet mogelijk zijn om in de bestaande (dek-) vloer te frezen, dan kan er gebruik gemaakt worden van een ThinMat-systeem. Dit is een dunbed-systeem, waarbij buizen van 10 millimeter door middel van kunststof bevestigingstegels direct op de ondervloer verlijmd worden. Vervolgens wordt het systeem afgewerkt met een renovatie-mortel van 20mm, waarmee het één van laagste natbouw-systemen in zijn soort is.
Via een verdeler worden de buizen vervolgens aangesloten op een CV-installatie, op stadsverwarming of op bijvoorbeeld een warmtepomp. De aanvoertemperatuur van de warmtebron bepaald hierbij wat voor type verdeler er voor de installatie nodig is.

DEKVLOER INFREZEN

THINMAT-SYSTEEM

home_icon-boor

OVERIGE INSTALLATIEMETHODES


Naast het installeren van buizen door middel van infrezen of het ThinMat-systeem zijn er ook speciale laaggewicht-systemen, die direct op houten ondervloeren aangebracht kunnen worden.

Deze systemen zijn al beschikbaar met een hoogte vanaf 15 mm en in de meeste gevallen kunnen zwevende vloerafwerkingen als klik-laminaat en multiplank met behulp van een geluidsdempende onderfolie direct op deze systemen gelegd worden.

Ook is het mogelijk om buizen in nieuw aan te brengen dekvloer te verwerken door deze te bevestigen op krimpnetten of op isolatieplaten van 20mm of 30mm dik. Dit wordt met name veel gedaan bij grote renovatie-projecten of nieuwbouw.

  • NIEUWBOUW
  • RENOVATIE
  • DROOGBOUW

Totaaloverzicht bekijken


Systeemhoogte
Benodigde installatiediepte
Systeemafwerking

n.v.t.
15 ~ 20 mm
Reparatiemortel 

Systeemhoogte
Minimale installatiehoogte
Systeemafwerking

12 mm
20 mm
Renomortel
Infrees-installatie ThinMat-installatie  

Binnen 5 minuten een eerste prijsindicatie per e-mail...


Maak gebruik van het onderstaande formulier om binnen 5 minuten een eerste prijsindicatie te ontvangen voor de installatie van vloerverwarming.
Na beoordeling van uw aanvraag ontvangt u binnen enkele dagen een uitgebreide offerte.

Gegevens per bouwlaag
M2
+ extra verdieping (of afwijkende ruimte)
Contactgegevens
Overige gegevens
 
Door dit formulier te verzenden, gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens (uitsluitend) gebruiken om u een prijsindicatie en offerte toe te sturen en om eventueel contact met u te kunnen opnemen naar aanleiding van uw aanvraag. Meer informatie kunt u terugvinden in onze privacyverklaring.