HeatBoard-systeem


 

Het HeatBoard-systeem is een installatiemethode, die bestaat uit hoogwaardige EPS-isolatieplaten van 18mm met een aluminium toplaag waarin vloerverwarmingsbuizen van 12 mm bevestigd worden. Deze methode kan gebruikt worden in nieuwbouwprojecten en in bestaande gebouwen en woningen. Zelfs vloerverwarming in historische panden en op woonboten is mogelijk met dit systeem.

VLOERVERWARMING OP (HOUTEN) ONDERVLOEREN


HeatBoard-plaatBij HeatBoard-installaties worden er over de gehele ondervloer geprofileerde EPS-isolatieplaten met een hoogte van 18 mm gelegd. Deze platen zijn voorzien van een aluminium toplaag en in de uitsparingen van deze platen worden vervolgens vloerverwarmingsbuizen met een diameter van 12 mm bevestigd.
Bij dit systeem worden de verwarmingsbuizen in een meanderpatroon gelegd, waarbij de toplaag van het systeem ervoor zal zorgen dat de vloer gelijkmatig opwarmt. Doordat de buizen vrijwel direct onder de vloerafwerking liggen, zal er een snelle opwarming van de vloer plaatsvinden. De platen worden geproduceerd uit geëxpandeerd polystyreen met een brandvertragend karakter.
Hierdoor hebben deze platen een zeer hoge drukvastheid, zeer positieve eigenschappen op het gebied van isolatie, gezondheid en milieu en een lange levensduur met blijvend hoge isolatiewaarde. Bij de installatie dient de ondervloer volledig vlak te zijn, want door de hoge isolatiewaarde van de EPS-platen kunnen deze geen oneffenheden in de ondervloer opvangen.

INSTALLATIE-AFBEELDINGEN HEATBOARD-SYSTEEM
 

Systeemhoogte
Minimale installatiehoogte
Systeemafwerking
18 mm
18 mm
Vilt / Vloerplaten
   
Toepassingen      
Cement dekvloer
Houten ondervloer
Fermacell vloerelementen
Gespoten PUR-isolatie
EPS-vloerisolatie
Zwaluwstaart-profielen
Betonnen constructievloer
Bestaande tegelvloer
Anhydrite dekvloer
V
V
V
V
V
V
     


X
X
X 
       
Sanitaire ruimtes     X
       

Vloerafwerking      
Tegels 
PVC-stroken
Marmoleum
Linoleum     
Klik-laminaat
Parket | Hout
Gietvloeren
Tapijt
X 
V
V
V
V
V


V 
    
(i.c.m. vloerplaten)
(i.c.m. vloerplaten)
(i.c.m. vloerplaten)
(i.c.m. viltlaag) 
(i.c.m. vloerplaten) 

(i.c.m. vloerplaten)
       

Keuringen

PE-RT Keuringen

Garantie

  • 5 jaar volledige systeemgarantie
  • 50 jaar garantie op de buis waarvan de eerste 10 jaar met verzekerde gevolgschade