Vloerverwarming

Installatiemethoden en eigenschappen


Bekijk hieronder een overzicht van de beschikbare installatiemethoden en de voornaamste eigenschappen.
Een combinatie van deze installatiemethoden behoort zeker tot de mogelijkheden en ook is het mogelijk om vloerverwarming op meerdere verdiepingen te laten installeren.
 


Vloerverwarming op houten ondervloeren
 
DBS14-droogbouw 

 

  •  Droogbouwsysteem voor zwevende vloerafwerkingen als laminaat en multiplank

Het DBS14-droogbouwsysteem is een laaggewicht installatie-oplossing dat bestaat uit hoogwaardige EPS-isolatieplaten en warmtegeleidingslamellen waarin vloerverwarmingsbuizen bevestigd worden.
Deze techniek wordt gebruikt wanneer er wordt geïnstalleerd op houten ondervloeren of wanneer er geen aanpassingen gedaan kúnnen of mógen worden aan bestaande dekvloeren. 

meer informatie >>

Fermacell infrezen

 

  • Fermacell-vloerelementen infrezen voor vloerafwerkingen die verlijmd moeten worden

Bij vloerverwarming met Fermacell platen worden de vloerverwarmingsbuizen ingefreesd in gipsvezel vloerelementen met een gezamenlijke dikte van 25 millimeter. Deze techniek wordt gebruikt wanneer er wordt geïnstalleerd op houten ondervloeren of wanneer er geen aanpassingen gedaan kúnnen of mógen worden aan bestaande dekvloeren. Een van de belangrijkste verschillen met droogbouw is dat er op Fermacell vloerplaten gelijmd kan worden en dit maakt deze installatiemethode ook geschikt voor het aanbrengen van tegels en plavuizen. 

meer informatie >>

 

 


Vloerverwarming in bestaande dekvloeren
 
 Dekvloer infrezen

 

  • Infrezen in dekvloeren van cement of anhydrite

Wanneer vloerverwarming in de bestaande dekvloer wordt gefreesd, dan komen er buizen in sleuven van ongeveer 15 tot 20 millimeter diep te liggen. Deze sleuven worden met behulp van een professionele diamantzaagmachine in de zandcement- of anhydrite dekvloer gemaakt. Deze manier van vloerverwarming kan zowel verwezenlijkt worden na oplevering van een nieuwbouwwoning als in bestaande woningen en gebouwen die beschikken over een bestaande afwerkvloer. 

meer informatie >>


 


VLOERVERWARMING VOOR NIEUW AAN TE BRENGEN DEKVLOEREN
 

Wanneer er een nieuwe dekvloer wordt aangebracht, dan kunnen vloerverwarmingsbuizen direct in de nieuw aan te brengen dekvloer worden verwerkt. Afhankelijk van de beschikbare installatiehoogte kunnen deze buizen worden aangebracht op gegalvaniseerde krimpnetten of op Tacker-isolatieplaten van 20 of 30 millimeter dik.

 

 Krimpnetten

 

  • Installatie op gegalvaniseerde krimpnetten

Bij deze vloerverwarmingsinstallatie worden er over de gehele ondervloer gegalvaniseerde krimpnetten aangebracht. De vloerverwarmingsbuizen worden met behulp van binddraad op deze krimpnetten bevestigd en op het gemonteerde buizenpatroon kunt u vervolgens een afwerkvloer aanbrengen.

meer informatie >>

Tacker-platen

 

  • Installatie op Tacker-isolatieplaten

Bij vloerverwarming op Tacker-isolatieplaten worden er over de gehele ondervloer isolatieplaten van 20 of 30 millimeter dik aangebracht.
De vloerverwarmingsbuizen worden vervolgens met behulp van kunststof bevestigingsnieten op deze isolatieplaten bevestigd en op het gemonteerde buizenpatroon kunt u vervolgens de afwerkvloer aanbrengen.

meer informatie >>