Infrezen Fermacell

VLOERVERWARMING OP HOUTEN ONDERVLOEREN


Fermacell-voorbeeldWanneer u kiest voor deze installatietechniek, dan worden er over de gehele ondervloer Fermacell-vloerplaten met een hoogte van 25 millimeter gelegd. In deze platen worden sleuven gefreesd van ongeveer 17 millimeter diep en daarna worden in deze sleuven vloerverwarmingsbuizen met een diameter van 14 millimeter bevestigd. Nadat de buizen gelegd zijn, worden de gemaakte sleuven dichtgezet met een hoogwaardige reparatiemortel voor Fermacell-platen.

Bij deze systemen worden de verwarmingsbuizen in een slakkenhuispatroon gelegd, zodat de vloer gelijkmatig opwarmt. Doordat de buizen van het systeem vrijwel direct onder de vloerafwerking liggen, zal er een snelle opwarming van de vloer plaatsvinden en dit zal u optimaal comfort en gebruiksgemak bieden.

DEZE METHODE KAN GEBRUIKT WORDEN op DE VOLGENDE ONDERVLOEREN

 

 Houten-ondervloer JA  Tegel-ondervloer JA  Cement-vloer JA Beton-constructievloer JA 
       
 Houten ondervloer  Bestaande tegels  Cement / Anhydriet  Beton / Overig

 

VLOERAFWERKING EN BENODIGDE INSTALLATIEHOOGTE

Het infrezen van Fermacell is mogelijk op vrijwel alle soorten ondervloeren, zolang er voldoende hoogte op de constructievloer beschikbaar is voor het systeem en de uiteindelijke vloerafwerking.

Afhankelijk van de vloerafwerking waarvoor u kiest, is er bij deze installatiemethode een vrije hoogte van 30 tot 40 millimeter nodig.

  vloerafwerking  additioneel na installatie vloerverwarming*  benodigde hoogte**
     
 Tegels n.v.t. > 40mm
 Laminaat aanbrengen HeatFoil-onderfolie > 35mm
 PVC-stroken egaliseren van de gehele ondervloer > 32mm
 Parket / Multi-plank egaliseren van de gehele ondervloer > 40mm
 Linoleum / Marmoleum egaliseren van de gehele ondervloer > 32mm
 Minerale gietvloer egaliseren van de gehele ondervloer > 34mm
 PU-gietvloer, A+ egaliseren van de gehele ondervloer > 30mm
     

*) Wanneer de vloerafwerking bestaat uit laminaat, dan is het aan te bevelen om eerst een warmtedoorlatende en geluidsdempende onderfolie over de vloer te leggen. 
Bij vloerafwerkingen die volledig op de ondervloer verlijmd worden, zal er in de meeste gevallen eerst geëgaliseerd worden.
Vraag dit altijd na bij uw vloerenleverancier.

**) Wanneer u ervoor kiest om de Fermacell-vloerplaten met een thermisch isolerende en geluidswerende onderlaag aan te laten brengen,
tel dan ongeveer 10mm extra hoogte op bij de totaal benodige installatiehoogte.

VOORWAARDEN VOOR het infrezen van Fermacell

De ondervloer waarover het systeem moet worden aangelegd, dient volledig vlak te zijn. Door de samenstelling van de Fermacell-vloerplaten kunnen deze geen oneffenheden in de ondervloer opvangen. Mocht het noodzakelijk zijn om geluidsisolatie toe te passen, dan zijn er Fermacell-platen met een geluidswerende houtvezelonderlaag van 9 millimeter beschikbaar.