Infrezen dekvloer

VLOERVERWARMING IN BESTAANDE DEKVLOEREN VAN ZAND-CEMENT OF ANHYDRITE


Frees-machineDe buizen die gebruikt worden, zijn 14 millimeter dik en zullen aangelegd worden in een slakkenhuispatroon. Dankzij dit legpatroon komen de aan- en afvoerbuis naast elkaar te liggen, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en de vloer geleidelijk zal opwarmen.

Deze installatietechniek kan gebruikt worden wanneer er een dekvloer van zandcement of anhydrite aanwezig is en er vrijwel geen hoogte beschikbaar is voor het aanleggen van de buizen waarvan een vloerverwarmingssysteem gebruik maakt.

DEZE METHODE KAN GEBRUIKT WORDEN BIJ DE VOLGENDE ONDERVLOEREN

 

 Houten-ondervloer NEE Tegel-ondervloer NEE  Cement-vloer JA Beton-constructievloer NEE
       
 Houten ondervloer Bestaande tegels  Cement / Anhydriet Beton / Overig

 

VLOERAFWERKING EN INSTALLATIEHOOGTE / -DIEPTE

Bij deze installatiemethode heeft u een vrije hoogte van 5 tot 12 millimeter nodig. Daarnaast moet er een vrije diepte van ongeveer 20 millimeter in de toplaag van de afwerkvloer beschikbaar zijn om te voorkomen dat bestaande leidingen tijdens het infrezen geraakt worden. Het frezen van de sleuven gebeurt zodanig dat er bijna geen stof in de ruimte vrijkomt.

 vloerafwerking  additioneel na installatie vloerverwarming */ ** benodigde hoogte 
     
 Tegels Reparatiemortel > 10mm
 Laminaat Reparatiemortel >   8mm
 PVC-stroken Reparatiemortel in combinatie met vloer-egalisatie >   7mm
 Parket / Multi-plank Reparatiemortel in combinatie met vloer-egalisatie > 12mm
 Linoleum / Marmoleum Reparatiemortel in combinatie met vloer-egalisatie >   7mm
 Minerale gietvloer Reparatiemortel in combinatie met vloer-egalisatie >   8mm
 PU-gietvloer, A+ Reparatiemortel in combinatie met vloer-egalisatie >   5mm
     

*) Nadat het vloerverwarmingssysteem door ons is geïnstalleerd, kunnen de gemaakte sleuven worden dichtgezet met een reparatiemortel.
Dit heeft als voordeel dat de ondervloer hierdoor volledig hersteld is, waarna u de vloerafwerking kunt (laten) aanbrengen.

**) Wanneer de vloerafwerking bestaat uit tegels of plavuizen is het niet altijd nodig om de sleuven dicht te zetten.
Als de vloerafwerking bestaat uit laminaat, dan is het aan te bevelen om eerst een warmtedoorlatende en geluidsdempende onderfolie over de vloer te leggen.
Bij vloerafwerkingen die volledig op de ondervloer verlijmd worden, zal er in de meeste gevallen eerst geëgaliseerd worden.
Vraag dit altijd na bij uw tegelzetter of vloerenleverancier.

VOORWAARDEN VOOR INGEFREESDE installaties

Het infrezen gebeurt met een professionele diamantzaagmachine die speciaal is ontwikkeld om sleuven in afwerkvloeren te maken, maar infrezen in beton of bestaande tegelvloeren is helaas niet mogelijk. Zijn er leidingen in de dekvloer verwerkt, dan dienen deze minimaal 30 millimeter onder vloerniveau te liggen. Wanneer voorafgaand aan installatie bekend is dat er leidingen zijn die direct onder het vloeroppervlak liggen, dan dient dit vóór installatie kenbaar gemaakt te worden.