Infrezen dekvloer


 

Wanneer vloerverwarming in de bestaande dekvloer wordt gefreesd, dan komen er buizen in sleuven van ongeveer 15 tot 20 millimeter diep te liggen. De sleuven worden met behulp van een professionele diamantzaag-machine in de zandcement- of anhydrite dekvloer gemaakt. Deze installatietechniek kan worden gebruikt bij zowel nieuwbouwwoningen als bij bestaande woningen en gebouwen.

VLOERVERWARMING IN BESTAANDE DEKVLOEREN


Frees-machineDe buizen die gebruikt worden, zijn 14 millimeter dik en zullen aangelegd worden in een slakkenhuispatroon. Dankzij dit legpatroon komen de aan- en afvoerbuis naast elkaar te liggen, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verdeeld en de vloer geleidelijk zal opwarmen.

Deze installatietechniek kan gebruikt worden wanneer er een dekvloer van cement of anhydrite aanwezig is en er vrijwel geen hoogte beschikbaar is voor het aanleggen van de buizen waarvan een vloerverwarmingssysteem gebruik maakt. Het infrezen gebeurt met een professionele diamantzaagmachine die speciaal is ontwikkeld om sleuven in afwerkvloeren te maken, maar infrezen in beton of bestaande tegelvloeren is helaas niet mogelijk.
Zijn er leidingen in de dekvloer verwerkt, dan dienen deze minimaal 30 millimeter onder vloerniveau te liggen. Wanneer voorafgaand aan installatie bekend is dat er leidingen zijn die direct onder het vloeroppervlak liggen, dan dient dit vóór installatie kenbaar gemaakt te worden.

INSTALLATIE-AFBEELDINGEN dekvloer infrezen
 

Systeemhoogte
Benodigde installatiediepte
Systeemafwerking
n.v.t.
15 ~ 20 mm
Reparatiemortel 
   
Toepassingen      
Cement dekvloer
Houten ondervloer
Fermacell vloerelementen
Gespoten PUR-isolatie
EPS-vloerisolatie
Zwaluwstaart-profielen
Betonnen constructievloer
Bestaande tegelvloer
Anhydrite dekvloer
V

V

V
       


X

X
X
X
X
X

 

       
Sanitaire ruimtes V    
       

Vloerafwerking      
Tegels 
PVC-stroken
Marmoleum
Linoleum   
Klik-laminaat
Parket | Hout
Gietvloeren
Tapijt
V
V
V
V
V
V
V
V
 
      
(i.cm. egaliseren)
(i.cm. egaliseren)
(i.cm. egaliseren)

(i.cm. egaliseren)
(i.cm. egaliseren)
 
       

Keuringen

PE-RT Keuringen

Garantie

  • 5 jaar volledige systeemgarantie
  • 50 jaar garantie op de buis waarvan de eerste 10 jaar met verzekerde gevolgschade