DBS10-droogbouwsysteem


 

Een droogbouwsysteem is een installatiemethode, die bestaat uit hoogwaardige EPS-isolatieplaten van 15mm en warmte-geleidingslamellen waarin vloerverwarmingsbuizen met een diameter van 10 mm bevestigd worden. Deze methode kan gebruikt worden in nieuwbouwprojecten en in bestaande gebouwen en woningen. Zelfs vloerverwarming in historische panden en op woonboten is mogelijk met dit systeem.

DROOGBOUW-VLOERVERWARMING OP (HOUTEN) ONDERVLOEREN


DBS10-materiaalBij droogbouwinstallaties worden er over de gehele ondervloer geprofileerde EPS-isolatieplaten met een hoogte van 15 millimeter gelegd. In de uitsparingen van deze platen worden warmte-spreidingslamellen aangebracht en daarna worden hierin vloerverwarmingsbuizen met een diameter van 10 millimeter bevestigd.
Bij deze systemen worden de verwarmingsbuizen in een meanderpatroon gelegd, waarbij de warmte-spreidingsprofielen van het systeem ervoor zullen zorgen dat de vloer gelijkmatig opwarmt. Doordat de buizen vrijwel direct onder de vloerafwerking liggen, zal er een snelle opwarming van de vloer plaatsvinden. De platen worden geproduceerd uit geëxpandeerd polystyreen met een brandvertragend karakter.
Hierdoor hebben deze platen een zeer hoge drukvastheid, zeer positieve eigenschappen op het gebied van isolatie, gezondheid en milieu en een lange levensduur met blijvend hoge isolatiewaarde. Bij de installatie dient de ondervloer volledig vlak te zijn, want door de hoge isolatiewaarde van de EPS-platen kunnen deze geen oneffenheden in de ondervloer opvangen.

INSTALLATIE-AFBEELDINGEN DBS10-DROOGBOUWSYSTEMEN
 

DBS10-vloeropbouw

Systeemhoogte
Minimale installatiehoogte
Systeemafwerking
15 mm
15 mm
Onderfolie / Vloerplaten
   
Toepassingen      
Cement dekvloer
Houten ondervloer
Fermacell vloerelementen
Gespoten PUR-isolatie
EPS-vloerisolatie
Zwaluwstaart-profielen
Betonnen constructievloer
Bestaande tegelvloer
Anhydrite dekvloer
V
V
VV
V
V

      
X
X
X 
       
Sanitaire ruimtes      
       

Vloerafwerking      
Tegels 
PVC-stroken
Marmoleum
Linoleum     
Klik-laminaat
Parket | Hout
Gietvloeren
Tapijt
X 
V
V
V
V
V

X 
V

    

 
(i.c.m. vloerplaten)
(i.c.m. vloerplaten)
(i.c.m. vloerplaten)
(i.c.m. onderfolie) 
(i.c.m. vloerplaten) 

(i.c.m. vloerplaten)
       

Keuringen

PE-RT Keuringen

Garantie

  • 5 jaar volledige systeemgarantie
  • 50 jaar garantie op de buis waarvan de eerste 10 jaar met verzekerde gevolgschade