• Home
  • »
  • Vloerverwarming in nieuwe vloer

Vloerverwarming in nieuwe vloer


 

Heeft u een nieuwbouwwoning aangeschaft en wilt u de woning voorzien van een heerlijk warme vloer met vloerverwarming? Of heeft u uw bestaande woning volledig gestript en wilt u vloerverwarming in uw nieuwe vloer verwerken? Maak kennis met FloorComfort. Wij hebben jarenlange ervaring in het leveren en installeren van hoogwaardige vloerverwarmingssystemen.

VLOERVERWARMING BIJ NIEUWBOUW


Bij nieuwbouwwoningen heeft u de vrijheid te kiezen voor watergedragen vloerverwarming of elektrische vloerverwarming. In tegenstelling tot watergedragen vloerverwarming is elektrische vloerverwarming gemakkelijker te plaatsen en de vloer is sneller verwarmd. Daar staat tegenover dat watergedragen vloerverwarming energiezuiniger is. Welke vloerverwarmingssysteem u ook kiest: de verwarming wordt in uw nieuwbouwwoning bevestigd met behulp van Tacker-isolatieplaten of gegalvaniseerde krimpnetten. Lees hier wat de verschillen zijn.

VLOERVERWARMING MET TACKER-SYSTEEM

Is uw ondervloer niet voldoende geïsoleerd, dan is het aan te bevelen om de vloerverwarmingsbuizen te plaatsen op Tacker-isolatieplaten. Deze platen zorgen voor een goede isolatie en een snelle installatie. Hoe gaat het in z’n werk? De vloerverwarmingsbuizen worden met behulp van Tacker-clips op de 20 of 30 millimeter dikke isolatieplaten bevestigd. Omdat de vloer kan uitzetten en krimpen, is het raadzaam om randisolatie te plaatsen tegen alle wanden (aan de uiteinden).

VLOERVERWARMING OP KRIMPNETTEN

U kunt ook gebruikmaken van krimpnetten waar u de verwarmingsbuizen en verwarmingsslangen op bevestigt. Een krimpnet is een gegalvaniseerde draadstaalmat en deze mat wordt geplaatst op uw nieuwe dekvloer. Vloerverwarmingsbuizen worden met behulp van ty-raps of snelstroppers op de krimpnetten vastgemaakt. Afhankelijk van de beschikbare opbouwhoogte kunt u de krimpnetten gebruiken voor zowel hechtende als zwevende dekvloeren.

CONTACT MET FLOORCOMFORT


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van vloerverwarming in een nieuwbouwvloer? Of wilt u de vloerverwarming door een professional laten aanleggen? Kies voor FloorComfort, specialist in duurzame totaalvloeren. Neem contact op met onze adviseurs; zij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn en voorzien u indien gewenst van een prijsopgave op maat.