Vloerverwarming in bestaande vloer


 

Wilt u in uw huidige woning vloerverwarming verwerken, maar bent u benieuwd of dit wel mogelijk is
FloorComfort heeft jarenlange ervaring in het leveren én installeren van complete vloerverwarmingssystemen – zowel in bestaande als in nieuwe vloeren.

VLOERVERWARMING BIJ RENOVATIE WONING


Een veelvoorkomende misvatting is dat vloerverwarming enkel aangelegd kan worden op een nieuwe vloer. Het is echter ook mogelijk om vloerverwarming aan te brengen op een bestaande vloer, zoals een houten ondervloer of dekvloer van cement, anhydrite, beton of tegels. FloorComfort heeft veel kennis van de beschikbare vloerverwarmingssystemen en vertelt u graag wat in uw situatie de juiste oplossing is.

VLOERVERWARMING OP HOUTEN ONDERVLOER

Heeft u uw oude vloerbedekking verwijderd tot u op de houten ondervloer bent uitgekomen? Hier plaatst u uw vloerverwarming overheen. Er zijn diverse technieken waar u gebruik van kunt maken, zoals DBS-droogbouwsystemen en het infrezen van vloerverwarming in Fermacell-vloerelementen. Lees hier meer informatie over de mogelijkheden.

VLOERVERWARMING IN DEKVLOER VAN CEMENT

Zit er onder uw huidige vloerbedekking een ondervloer van cement – ook wel een cementdekvloer genoemd? In deze gevallen kunt u de vloerverwarming eenvoudig laten infrezen in de cementlaag. Met een diamantzaag worden sleuven in het cement gefreesd en de vloerverwarmingsbuizen komen in de sleuven te liggen. Deze manier van vloerverwarming is zeer geschikt wanneer er geen tot weinig opbouwhoogte beschikbaar is.

VLOERVERWARMING OP BETON OF TEGELS

Heeft u een ondervloer van beton of tegels en wilt u hierover vloerverwarming aanleggen? Maak dan gebruik van het ThinMat-systeem. Het vloerverwarmingssysteem ThinMat neemt slechts 12 millimeter hoogte in beslag en samen met de renovatie-mortel zorgt dit voor een opbouwhoogte van 20 millimeter. Ideaal wanneer u de opbouwhoogte wilt beperken.

VRAAG UW OFFERTE AAN


Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van vloerverwarming in een bestaande vloer? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op met de adviseurs van FloorComfort. Indien gewenst kunnen wij u een offerte op maat afgeven. Zo weet u precies wat de aankoop en de aanleg van de vloerverwarming gaat kosten.